Er du klar til Merkur i retrograd?

Updated: Jul 5, 2019

Har din kalender byttet om på datoer og tidspunkter for dine aftaler og har du måtte sige farvel til en mobil telefon eller en køkken maskine? Så er det nok fordi Merkur er på vej i retrograd igen!


Merkur går retrograd fra d. 7. Juli til d. 1. August 2019. Her får du mine bedste tips og tricks til at komme godt igennem perioden.


Måske har du allerede mærket Merkurs skyggeperiode og at kommunikation på flere fronter har været lidt rodet eller manglende?


Merkur er den planet der styrer kommunikation og formidling i alle former: skrift, tale, informations teknologi, penge, systemer, kontrakter, transport, rejser, koordination, ideer og business. Alle disse områder kan være udfordrende at bevæge sig fremad på når deres hersker har besluttet sig for stoppe op og kigge tilbage på rejsen indtil nu.


Merkur er tilknyttet stjernetegnene Jomfru og Tvilling og grundenergien 5. Hvis du har en eller flere af disse stærkt repræsenteret i dit horoskop eller er født d. 5, 14, eller 23, I en hvilken som helst måned og/eller din årsenergi er 5 – som i 1985. Så kan det være at du mærker denne retrograd periode mere intenst.


Merkur er forbundet til centralnervesystemet i din krop. Vi taler ofte om Merkur som herre over den kommunikation der foregår omkring dig men det kan være godt også at være opmærksom på angst, fysiske symptomer eller gamle tanke mønstre der dukker op til overfladen i denne periode. Din hjerne sorterer og oversætter al den information som centralnervesystemet opfanger og når kommunikations veje bliver blokerede eller rodet sammen har hjernen pludselig ikke alle de brikker den skal bruge til at analysere en situation og vælge den rette respons. Vær derfor tålmodig med dig selv, de impulser du får og alt hvad der føles intuitivt forkert. Du skal måske bruge lidt ekstra tid til at beslutte dig eller udrede en følelsesmæssig udfordring end du plejer.


Det er småting, hverdags gøremål og aftaler der bliver påvirket af Merkur i retrograd. Siden det ofte er detaljerne vi glemmer og som på den lange bane er dem der kan starte lavinen er det nu du skal lægge mærke til det med småt i de aftaler eller udvekslinger der er en del af dit liv. Det betyder at dobbelt tjekke planlagte ting i kalenderen, priser og detaljer som måske plejer at være underforstået eller inkluderet. Vær også opmærksom på hvad du melder dig til og de e-mails der dukker op i din indbakke i denne tid. Det kan hjælpe at give slip på de stramme tøjler og skrue ned for at have mange planer.


Pro tip: Re-programmer de negative tanker der opstår. Alle de følelser der er klar til at blive forløst og tankemønstre der er så så klar til at blive omskrevet kommer op nu. Merkur hjælper dig med at rydde ud i dit liv, selv når det føles som om du hele tiden snubler over nye forhindringer.


Venskabs eller kærligheds forhold der er begyndt i løbet af en retrograd periode vil ofte blive testet i løbet af den næste. Det er tid til at rense luften og bevæge sig fremad med klarhed og forstærket tiltro til fremtiden. Vær sikker på at du får delt din opfattelse af jeres fælles mål og hvad i hver især har brug for fra hinanden. Det kan være et godt tidspunkt at tage en test i de fem kærligheds sprog eller fordybe sig i Marshall Rosenbergs værker om Nonviolent Communication også kendt som ’giraf sprog’. Begge dele kan hjælpe dig hvis du vil udvide din værktøjskasse med klare og effektive kommunikations midler.


Læg mærke til alle de ting der dukker op igen i dit liv lige nu. Det er på tide at spole tilbage, genopdage, genopfinde, genoplade, genlære, rydde ud, re-programmere og give slip på det der ikke længere tjener dig. Giv slip på gammel bagage.


Merkur har en tendens til at få ting til at falde fra hinanden eller blive væk. I stedet for at udvikle ekstrem beskytter trang og købe en ekstra lås til din cykel hjelm brug hellere din kræfter på at give slip og folde dig ud. Det betyder at få ryddet ud i dit hjem, din business, dit hoved og sætte tydelige grænser. Det er også nu der skal frameldes nyhedsbreve, ryddes ud i vennerne på FB eller dem du følger på Instagram. Giv slip på de mennesker, steder og platforme der ikke længere fylder dig op med god energi og glæde. Skab plads og rum til det bedre ved at give slip på det gamle. Vær opmærksom på ikke kun at gøre halvdelen af opgaven ved blot at omorganisere ting og opbevare dem anderledes. Giv slip med tillid til fremtiden.


Evaluer året. Denne retrograd periode giver dig chancen for at skrue ned for tempoet, zoome ud og/eller se nærmere på hvordan du har udfoldet og udforsket de områder som Merkur hersker over. Det giver mest mening ikke at sætte ting i fiasko eller succes bokse men blot se på de områder du har haft vokseværk i eller blevet udfordret af. Når vi kigger på kommunikation i alle former – hvordan har du udtrykt din sandhed siden begyndelsen af dette år? Hvor har du taget et skridt fremad eller beskyttet dig selv ved at træde til side? På hvilke områder er du vokset og autentisk stået frem som sig selv og i linje med dine ønsker for fremtiden?


En note om et numerologisk navneskift og Merkur i retrograd. Burde du vente med at skifte navn til efter Merkur kigger fremad igen? Det kommer an på om tanken om et navneskifte blev født før Merkur gik baglæns eller om du pludselig fik en indskydelse om at nu skulle du have en session helt ud af det blå. Den bedste regel at følge op på planer der er lagt før retrograd nu og at vente med at arbejde videre med ideer, projekter, forbindelser og planer der er dukket op under Merkur i retrograd. Vent ca. en uge efter vi er ude af Merkurs skygge for at se om en ny ide stadig føles rigtig.


Husk at trække vejret og have det sjovt <3. Merkur i retrograd minder os om at den kontrol vi tror vi har over verden er en illusion vi selv har skabt. Når tingene ikke lige flasker sig eller vi dukker op til en aftale 3 timer for sent på den er det blot en påmindelse om at slappe af og give slip på den perfektionistiske ide du kan have af ’hvordan det hele burde være!’


Del gerne dette blog indlæg med en ven som kunne bruge hjælp til at navigere denne Merkur i retrograd periode.


100 % Kærlighed

Novalee


PS: Overvejer du om det måske er dine navne og ikke Merkur der modarbejder dig?

Så kan DEN LILLE TOLKNING give dig ren besked.


0 comments

Recent Posts

See All